Suntem una dintre puținele Unități protejate din România acreditate FSC®-CoC
Achiziționând ambalaje din carton ondulat produse de noi, partenerii noștri redirecționează suma aferentă fondului de handicap*, susținând astfel integrarea persoanelor cu dizabilități și economisind în același timp resurse financiare.
Vino alături de noi pentru ca împreună să susținem persoanele cu dizabilități prin implicarea acestora în procesul de producție al tuturor ambalajelor din carton ondulat pe care le realizăm!
Raport de activitate pentru anul 2021 unitatea protejată autorizată Birotica SRL
Raport de activitate pentru anul 2022 unitatea protejată autorizată Birotica SRL
Raport de activitate pentru anul 2023 unitatea protejata autorizata Birotica SRL
Suplimentar, Fabrica de Ambalaje Cartonate vă asigură:
-
Durată redusă de proiectare și fabricare a ambalajelor din carton ondulat:
- utilizăm programe de ultimă generație cu acces la cele mai importante librării;
- utilizăm mașini cu un grad mare de automatizare și productivitate ridicată. - Realizarea de mostre gratuite pentru omologarea dimensiunilor produsului înainte de a efectua comanda propriu-zisă astfel încât să nu existe dubii la recepționarea reperelor primite.
- Realizarea de cantități mici și medii în aceleași condiții ca și cele mari și foarte mari având constanță în tot procesul de producție.
- Costuri direct proporționale cu calitatea produselor, selectăm furnizorii de materii prime astfel încât să folosim cele mai bune materiale și să beneficiați de cele mai bune produse.
- Personalizarea produselor cu cerneluri pe baza de apă, folosirea de materii prime reciclabile, sustenabile, biodegradabile fără impact asupra mediului înconjurător.
NOTĂ
Potrivit Materialului Informativ emis de ANAF, reproducem mai jos următorul extras:
“Angajatorii au posibilitatea să aleagă să plătească 50% din ceea ce reprezintă contribuția lunară la fondul de handicap pe produse și servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unitățile protejate autorizate.
În conformitate cu Art.78 alin.3 al Legii nr. 448/2006, firmele, dar și autoritățile publice sau firmele de stat cu cel puțin 50 de angajați sunt obligați să angajeze persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de salariați.
În caz contrar, pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) Sa plătească lunar către bugetul de stat o suma reprezentând salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată (începând cu data de 1 ianuarie 2020 valoarea acestuia este de 2230 lei conform H.G. nr.935/2019) înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) Sa plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe baza de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate."
Practic, valoarea contribuției pe care angajatorii o datorează lunar la fondul de handicap nu se modifică, însă, angajatorii pot opta ca jumătate din suma datorată să fie folosită pentru a achiziționa produse și servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate și în consecință se va plăti la bugetul de stat doar 50% din sumă.